mandag den 28. januar 2013

Mere pynt til bordet - konfirmation, fødselsdag eller...

Der har været gang i trykkeriet... Min Gelli Plate har været på overarbejde; min svigermor fylder 80, "lige om lidt", og jeg blev spurgt om jeg ville sørge for invitationer samt pynt til bordet. Et kort af en slags til hvert bord med navnene på (der skal ikke være bordkort til hver enkelt person) samt en lille folder ved hver kuvert med  menu samt "velkommen-velbekomme-sange", som jeg - truth be told - har et lidt anstrengt forhold til. Jeg synes først det var lidt svært da min smag naturligvis er anderledes end min svigermors. Men jeg synes jeg fandt på noget som er enkelt og som jeg håber hun kan li'.

Piece of cake. Tænkte jeg. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for det er jo netop det sjove ved Gelli Plate at man ikke altid kan forudsige resultatet. Det tog en del tid, for ikke at sige papir(!!), at ramme det jeg gerne ville (godt det andet kan bruges i andre projekter..) Da alt var trykt, tørt og klippet i mindre stykker, kunne jeg konstatere at jeg kun har trykt papir til 60-70 stykker. Aarrgghhh... vi bliver godt hundrede... En ommer som jeg må tage fat på en af dagene.


Nå, men istedet har så jeg kastet mig ud i samlingsprocessen; godt at have "lidt færdigt at se på". Indeni "Velkomstfolderen" limer jeg  førnævnte (menu og sange) - det kan lade sig gøre da jeg kun bruger de tre af siderne.

Præcis som dét jeg tidligere har vist synes jeg det er nemt at variere og tilpasse til festen; andre farver, flere farver, andet papir, mere glimmer. eller ej. Osv, osv. På den måde er det lige gangbart til fødselsdag, konfirmation eller...

Ps: Dagens tørklæde kunne have været inspiration til det grønne papir :-) Papiret kom dog først - tørklædet senere...

fredag den 25. januar 2013

Ekspressionistisk ynglingsdag...

Almindeligvis er fredag min ynglingsdag; weekenden ligger foran os nogen gange med dejlige planer om hyggeligt samvær eller andet. Andre gange "tom" med mulighed for bare at være....eller hvis kroppen tillader det og lysten er der; en spontant indfald i en eller anden retning....

Nåhmeeen.... Dét var så i størstedelen af året. For ti uger om året flyttes ynlingsdagen. Til torsdag. Og igår var det som bekendt torsdag og jeg glæder mig hele ugen; ti torsdage med en sød og dygtig underviser og inspirator, masser af farver, en flok skønne kvinder....What's not to like!!? Det er bestemt ikke altid jeg går derfra og er tilfreds med resultatet, men der er altid sjovt og hvert år lærer jeg nyt og udvikler mig. I aftes skulle vi snuse til en særdeles ekspressionistiske måde at male på. Farve skulle tages fra hylden;lige den man så først - ikke fortryde - ikke tænke, bare gribe ud og smække direkte på lærredet. Ikke tænke og hver gang vi havde noget vi (EVT.!!) synes så pænt ud - eller tilnærmelsesvis ditto - skulle det nedbrydes.


Hmmm... hvis DET var missionen synes jeg det lykkedes udemærket -  :-) :-) Det var faktisk sjovt at prøve at male på den måde. Ud af højtaleren drønede Nephews Hjertestarter - album. Merete havde malet en MASSE fede værker på denne måde på det seneste. Jeg har dog ret svært ved at se, hvordan jeg nogensinde skal "få bundet en krølle" på mit/mine farveværker. Så hér er de langtfra færdige - ikke engang i nærheden - men blot lidt ord og billeder fra Ynglingsdagen.

(At det så er fredag idag gør jo slet ingenting :-) - go weekend til jer alle..)

tirsdag den 22. januar 2013

Fugle, svampe og en hjertelig lykønskning...

En af de sager jeg hjembragte fra det store udland var en stencilbog. En bog med masser af eksempler på, hvad man OSSE kan bruge stencils til. Ideer til, hvordan man selv kan lave sine egne stencils, overvejelser omkring dét at man jo sagtens kan forstørre eller formindske sine stencils - og dermed få et helt andet udtryk. Jeg var lidt i tvivl da jeg stod med den i hænderne derovre; ville jeg får den brugt nok...? Men hvad er "nok"? Egentlig.... Ihvertfald er jeg glad for jeg købte den; der er flere sjove projekter i og bagi bogen er så samlet de stencils som er brugt igennem bogen. (Billederne af for-og bagside viser nogle af de stencils bogen indeholder)


Jeg gennemgik bogen for at finde noget med "natur"; jeg havde en helt særlig dame i tankerne som jeg vidste ville sætte pris på lige netop dét. Jeg brugte to stencils og kombinerede dem til ét motiv. Jeg dykkede ned i bunken fra den anden dag; nogle helt andre farver end jeg ofte forfalder til, men jeg synes det fungerer godt. Og jeg er rigtig glad for der kom lidt neon-orange med... (but of course I am :-) :-) ) Hvis du gerne vil se, hvordan jeg laver mine collager så se her.


 Jeg ved med sikkerhed fødselsdagskortet faldt i god jord da jeg HAR fået en opringning. (Tak Hanne - og endnu engang hjertelig tillykke med de 60 år).

mandag den 21. januar 2013

Næsten eventyrligt og Gelli prints med nye teknikker

Weekenden har bla. været smukke gåture i vinterhvidt landskab. Jeg holder altid meget af mine morgenture, også selvom dynen nogen gange lokker med sin varme, så ved jeg det er godt for kroppen at komme op og afsted. Og heldigvis har jeg Nova som hjælper mig med at holde fast - og som elsker turene ligeså meget som jeg.... Og selvom det er koldt lige nu - det ér det altså :-), så har mange morgner været helt eventyrlige og nærmest magiske. (og bagefter kan man jo hygge i varme og med stearinlys - aahhh...)



Weekenden har også været (mere) leg med min Gelli Plate; der er så mange muligheder. Denne gang har jeg afprøvet et par teknikker jeg har set to forskellige steder; Bloggen for Gelli Plate som har mange inspirende instruktionsvideoer - jeg afprøvede en af dem....


og en ligeledes inspirerende blog udelukkende dedikeret til gelli-print; "printmaking without a press" af Linda Germain. Her er masser af guldkorn og ideer til mange timers leg og forsøg.


 Og jeg mener FORSØG; jeg har valgt at vise flere tryk som egentlig er lavet på samme måde (altså selve personen, en lynhurtig "mask" tegnet efter fra et ugeblad. Jeg KAN ikke selv tegne... K.a.n. I..k.k.e....) Men som det fremgår, var udfaldet meget forskelligt. En teknik jeg helt sikkert skal prøve af igen. og med andre motiver.... Ha' en dejlig uge - uanset, hvad I kaster jer over!

onsdag den 16. januar 2013

En øde ø med rekvisitter - inspiration til konfirmation eller anden fest...

Gæsterne er inviteret, bordet er pyntet, men der skal jo også siges et "par borgerlige ord" til konfirmanden (eller hvem der nu ellers har inviteret til fest - synes som med de andre indlæg at dette ligeså fint kan bruges til andre fester end konfirmation) Manden og jeg valgte at holde tale sammen akkompagneret af billedslideshow. Men den største Bukkebruse ville osse gerne sige lidt og havde en idé om at bygge talen op over konceptet "Hvad Jeppe ville tage med på en øde ø..." Han synes det gav mulighed for både at sige lidt gas og lidt mere alvorligt - og samtidig lade nogle rekvisitter som små "ekstra-gaver"

Vi enedes om at lave en øde ø som kunne stå foran konfirmanden mens der blev holdt tale og så kunne Den Mindste Bukkebruse dele gaver ud efterhånden som talen nåede dertil, på den måde kunne han også være en del af underholdningen uden at skulle sige noget. (en stor fordel når man er lidt genert men egentlig  gerne vil være med :-)



Vandet er et gammelt skriveunderlag (det øverse lag plastik blev skåret af) som blev malet i forskellige blå nuancer og lidt hvid som "skumtoppe".Øen blev skåret til af to blokke oasis - bare sådan lidt frihånds - limet sammen med limpistol og "pakket ind" i avispapir med vandfortyndet lim. Herefter malet i forskellige beige/sandfarver iblandet almindeligt sand. En tur til vandet var nødvendig for at samle lidt tang, skaller og en strandvasket pind - dette blev limet på hist og pist.

 Der skulle være et palmetræ; stammen er lavet af 2 forskellige størrelser "spidser" fra æggebakker, sat oveni hinanden og trukket lidt skråt foroven så træet hælder lidt. Det viste sig, at jeg i gemmerne havde noget "papir-halløj" (i mangel af bedre ord :-) )som primært bestod af kokosfibre. Det var oplagt at klippe en tynd strimmel og vikle om stammen, og efterfølgende male den brun. Ligeledes blev der lavet små ovale kugler som blev viklet ind i det samme og malet brune; vupti var der små kokosnødder. Nogle  limet op under bladende - nogle var faldet ned på jorden.

 Palmebladene er kraftige reklamer som først fik en gang gesso og herefter forskellige grønne nuancer. Klippet ud i frihånd og limet "tilfældigt" på med limpistol. En lille solstol blev til af flade grilpinde. Ved siden af solstolen står konfirmanden på hænder - et billede fra en ferie som blev limet på for- og bagsiden af en grilpind. 

Et lille skattekort over øen blev lavet af bagepapir som blev brændt lidt i kanterne og krydser sat hvor skattene kunne findes :-)
Skattene; et KÆMPE stort glas nutella (lavet på samme måde som den unge mand i håndstand), ID-voks til håret og den unge dame.... øøhhh... Det VAR jo fra storebror til lillebror og han var intet mindre end "nødt" til at have 3 mdr's abonnement på Magasinet M når han efter ferien skulle starte på efterskole. Så sadan blev det....
Talen blev  bla. bygget op over disse tre rekvesitter, men der blev også sagt andet, og efterhånden som talen nåede dertil, blev et nyt billede hentet frem og sat i ved et af de røde kryds - og gaven udleveret. Det er en idé som kan laves helt personlig til lige præcis den talen/underholdningen er til. Øen hér blev udelukkende bygget op af materialer vi havde i huset. Måske har du ikke det samme, men så har du måske noget andet. Ideen er hermed givet videre...


mandag den 14. januar 2013

Sjov med Gelli Plate og nyt til collage-bunken...

Weekenden har været med plads til lidt af hvert. Hygge samlet alle fem og hygge hver for sig. For mig betyder det gerne lidt krea og da jeg i den forgangne uge fandt en video på you tube indeholdende leg med Gelli Plate fik jeg lyst til - endnu engang - at hive dén frem. (det er en MEGET LANG video, men hop ind og ud af den... der er mange gode fif, hvis man er til "Gelli-printing". Jeg har før set nogle af hendes videoer; fx.med inspiration til fabrikation af egne stempler med pap og mosgummi - Jeg prøvede hurtigt at lave to, men kan desværre ikke finde videoerne længere og linke. Der er henholdsvis positivt og negativt tryk på hver side af papstykket)

Noget af det jeg rigtig godt kan lide er det at pladen ikke lige "kan styres"; at man tror man får ét udfald og istedet får man et helt andet.Nogen gange få man det hele med i første tryk, andre gange kan/skal man trykke flere gange.Dette er sjovt/interessant at udfordre.... at se om man kan bruge den egenskabog bevidst  lade noget tilbage på pladen og så få med i et helt andet tryk.


Sjovt at lege med malingen; om den opfører sig anderledes og trykkene derfor ligeledes bliver anderledes, hvis der tilføres retarder til malingen. (et medium som gør at det varer længere inden malingen tørrer da akrylmaling tørrer meget hurtigt.) At bruge en mat medium (som er gennemsigtig) ovenpå tilbageblevet tryk og bruge gennemsigtigheden i opbygning af lag....


Forskelligt papir såsom opklippede papirsposer fra Søstrene Grene, sort silkepar, helt almindeligt kopipapir og andet blev brugt. Teknikker blev afprøvet; noget lykkedes rigtig fint, andet overhovedet ikke. Men succes eller ej ender det alt sammen i bunken med spændende papir som helt eller delvist kan bruges i collage.

torsdag den 10. januar 2013

Rustikt og personligt - bordpynt til konfirmation eller anden fest...

Endnu et fest-inspirations-indlæg. Som jeg skrev den anden dag synes jeg sagtens ideerne kan bruges på andre måder, til andre fester. Hos os var dette bordpynt til Mellemste Bukkebruses konfirmation sidste år.

Han havde selv et ønske om at farverne hovedsageligt var sort/hvid og så måtte der gerne være små "farve-klatter". Jeg faldt på et tidspunkt over nogle rustikke lysestager - igen hos hende hér :-) (DIY findes på Anettes side) Hun havde ligeledes støbt "en klods" i bunden af en mælkekarton. Konfirmanden synes det så passende rustikt og råt ud så det var godkendt.



Mit bud på dén firkant som blev støbt i mælkekarton var at støbe et vanillestangs-glas i og desuden bøjede jeg et stykke kraftigt ståltråd som skulle bruges til et lille billede. Egentlig synes jeg ikke man helt kan se, hvor fint "vasen tog sig ud... vil prøve at se om jeg stadig har en så jeg kan vise den mere tydeligt... (beklager at fotografen har klippet hovedet af blomsten men man kan lige ane vanille-glasset og blomsterstænglen bag billedet)

Som bordkort brugte vi små glasflasker fyldt med M&M's (minus de brune...) og et stykke sort stof som "låg". Navnet blev trykt i selvhærdende ler; den hvide, den sorte og en blanding af de to. Navnene blev hængt om halsen på glassene med ståltråd.

Jeg ville gerne "genbruge" farverne fra de kulørte M&M's så jeg malede et stort stykke brunt gavepapir med forskellige teknikker. Dette papir blev klippet op og klistret på sort karton som indeholdt bla. Kim Larsens "de smukke unge mennesker", dagens menu og andet. Papirerne indeni blev holdt fast til kartonen med farvet "paper-yarn" (mener jeg det hedder)


For at "få tingene til at hænge sammen blev der også lavet små skilte i selvhærdende ler med "VELKOMMEN". Til "vaserne" lavede jeg må firkanter i selvhærdende ler med et lille hul foroven. Herpå limede jeg forskellige billeder, fra fødsel til konfirmation, på for og bagside. Af det kulørte papir (det jeg selv malede) klippede jeg små flag som blev limet på tynd ståltråd som blev sat fast på blomsterglasset og ståltrds-krogen med billedet. (se foto hvis det ikke helt giver mening)

Jeg synes pynten skulle være personlig/sige noget om Jeppes interesser; jeg lavede store trommer i tre størrelser som blev brugt til blomster-dekoration og lavede små trommer af tomme køkkenruller. Desuden lavede jeg små fodbolde af den selvhærdende ler og rippede et aflagt tastatur. På den måde synes jeg bordet kom til at afspejle konfirmanden med såvel farver som pynt - og selv var han rigtig glad for resultatet.

Det kan være svært helt at gengive med tekst, hvordan tingene er lavet, men spørg endelig, hvis noget ønskes uddybet - Håber det har givet lidt inspiration

OPDATERING:

Jeg har fundet en af vaserne, dog kun i den version som blev brugt til Åbent hus da jeg fyldte... øøøhhh...25. Eller noget... Ståltråden fra konfirmationen blev skiftet ud med en pink stof-ståltråd. De små flag blev i lidt andre farver og på krogen kom et lille "manilla-lignende" skilt med tal på. (Kunne helt sikkert have været mere kreativ, men fødselsdagen var kun få uger efter konfirmationen så det var en hurtig genbrugs-løsning. Der er masser af andre muligheder :-)


tirsdag den 8. januar 2013

Invitation - konfirmation eller andet...

Jeg håber I alle har fået taget godt og grundigt hul på det nye år. Sidste år ved denne tid gik snakken hér i huset meget på konfirmation. Mellemste Bukkebruse skulle konfirmeres, og vi skulle ha' lavet invitationer, bordpynt og bordkort. Og måske lidt underholdning. Blandt andet...

Jeg tænkte at jeg ville dele, hvad vi fik lavet. Måske nogen kunne blive inspireret. Jeg tænker det ikke kun er gangbart til konfirmation men med et tvist også til andre fester. (Jeg beklager hullerne i invitationen,den har helt som sådan nogle skal, hængt på opslagstavlen, uden tanke på en evt. kommende blog...)


Som så mange gange før blev jeg inspireret ved hende her; hun legede med Ziner og jeg tænkte dét kunne være et sjovt og anderledes format til invitationen. Jeg prøvede forskellige folde-metoder fundet på You Tube men endte med blot at inspireres og selv brygge videre; de ting jeg ville have på siderne blev simpelthen for små til at være rigtig synlige.

Vi printede på A4 karton, klippede over og syede sammen med et par sting i ryggen (havde tænkt dette skulle have været gjort på symaskine men min protesterede, så det blev ikke pænt) Drengebarnet havde et ønske om primært sort/hvid så invitationen fik blot tilføjet en enkelt farveklat i form af et flag (og et rødt mærke på kortet på sidste side).


Så jeg gik i gemmerne efter billeder og tegninger og fandt noget som kom til at passe helt perfekt. Biblen så jeg et sted men kunne ikke kopiere over på, så istedet klippede/skar jeg ud i mosgummi og brugte den som et stempel på originlen. Tegningen med de to mennesker på vej til fest (måske?!) var naturligvis selvskrevet. (prøv lige at se munden som fløjter)


Næste tegning har altid været en af mine ynglingstegninger (ikke at det var sjovt når der var uenigheder, men Jeppe havde det meget ofte sådan at han tegnede hvis der havde været "krise" ) Læg mærke til den skrappe finger og de hævede øjenbryn. Og ikke mindst tekstboblerne.... Næste side skulle være en "ukorrekt/tilfældig" ramme; igen klippet i mosgummi og så ridset i med en kuglepen så der blev efterladt spor. Og så tryk med blæk på originalen.


Sidste side blev et kort så gæsterne kunne finde frem til festen. Ingen dikkedarer her udover den røde plet.


Der er selvfølgelig ikke så meget farver, forskelligt papir og "glitter" over denne invitation. Men den var meget personlig og afspejlede i høj grad konfirmanden synes jeg. Jeg vender tilbage med pynt til bordet. Og et underholdende indslag...