lørdag den 30. marts 2013

Vaser, svampe og en skøn dame på høje hæle...

Da jeg den anden dag skrev at jeg havde planer om et indlæg mere var det ikke helt det hér jeg havde i tankerne... ihvertfald kun delvist, for maleriet kendte jeg ikke noget til i onsdags. Det gør jeg nu... Og heldigvis for det. Det er mit!!! Og malet til mig af min skønne indsparker og inspirator henover vinteren; Merete Lisby. Yeeaaahhh.... (mere i et andet indlæg...)


Det jeg havde planer om kort at vise var den lille vase og de søde, fine svampe... De er så bløde og lækre og jeg vil (næsten) kun af med dem fordi jeg ved der er flere på vej, som jeg selv må beholde. Disse er til min veninde sammen med bogen og lidt andet - også mere om dét i et andet indlæg (sikke jeg skal skrive efter påske :-) )

Vasen blev lavet efter samme princip som lysestagerne. Den anden dag da de små kaffefløde-flasker var lige ved at ryge til genbrug slog det mig pludselig, at der hvor etiketten plejer at sidde ville det passe fint med lidt finér!!? Måske...?


Det sku' ihvertfald afprøves - så det endte med én til mig selv og én til veninden sammen med svampene... Den ene står "uden dikkedarer", den anden stemplede jeg "SMILE" på. Min pynter sammen med tulipaner og påskeæg og den anden afleveres til festen i aften.

Det var det for nu...Fortsat go' påske til jer!!

onsdag den 27. marts 2013

Farvespil og vise ord...

Man kunne forledes til at tro jeg er gået på tidlig påskeferie... det er jeg måske osse; men det ér liv bag skærmen. Også krea-liv. Jeg arbejder på og hygger mig med bogen som skal afleveres på lørdag.


Jeg er faktisk blevet rigtig glad for den måde at "lege"; en bog fra genbrugen som nu forvandles til sider med helt andet indhold. Slet, slet ikke et koncept jeg har fundet på.... Men det gør det nu ikke mindre hyggeligt.


Og jeg kan mærke at jo flere sider jeg laver - jo flere ideer til andre sider får jeg. Men tiden er begrænset. Så jeg må fortsætte bagefter - i en bog til mig selv. Jeg har støvsuget Pinterest; været forbi mange af dem jeg ellers følger for at se om de har gemt spændende citater på deres virtuelle opslagstavle.


Nogle af citaterne er egne yndlings, en del ciatater er bare plukket - helt "random", andre har jeg søgt mere specifikt efter i ft. de ting jeg ved betyder noget for min veninde.... Samlet set bliver det en lille bog der forhåbentlig kan give både smil og stof til eftertanke.

Stay tuned... det hér var bare for lige at vise små bidder. Og for at sige at jeg er her endnu :-) HVIS nu min plan ikke holder (den om at poste et indlæg mere snarest, jamen så vil jeg bare ønske jer alle en rigtig dejlig påske!!! Og holder den, planen, jamen så kan jeg jo bare gøre det to gange...ikk'!?)

tirsdag den 19. marts 2013

Finér,skifer, lim og kridt - et par hurtige DIY's

Jeg viste weekendens bryllupsgave frem og synes jeg ville vise, hvordan det "selfmade" var blevet til. Finérstagerne ville jeg lave igen til en veninde - denne gang i en lidt større udgave.

Finéren er købt i cchobby og fåes både på rulle og som stykker i forskellige nuancer. Til brylluppet brugte jeg to dåser tomatkoncentrat - de høje dåser - og til dagens gave brugte jeg dåser fra kondenseret mælk. (Det har selvfølgelig den virkelig irriterende downside, at jeg nu står med en hel del kondenseret mælk, som er nødt til at blive brugt i noget kage-halløj - ahrmenen... er dét ikke bare ærgerligt!!?)


Jeg valgte at træets striber skulle være lodrette, klippede stykker som passede med højden til dåsen, smurte med en vandig lim og klistrede fast til dåsen. Der skal tørres af med en fugtig klud da limen også trænger lidt igennem finéren. Da begge dåser havde fået samme tur bestemte jeg at der skulle tilføjes ord.... Det kan gøres på mange forskellige måder - jeg er jo bare så umådelig glad for mine store bogstav-stempler at de er blevet taget i brug til begge sæt stager.


Stagerne til bryllup blev fyldt med grødris (godt for dét da der ikke var andet ris til brylluppet :-) ) og i risene blev sat kertelys. De er ikke tunge så det var ikke nødvendigt med ekstra støtte.
De større stager idag skulle istedet have kronelys og jeg tænkte dét krævede lidt mere støtte, så lysene fik dobbeltklæbende tape i bunden. Herefter fyldt næsten op med couscous (man må tage, hvad man lige har, ikk'??!) og ovenpå fine træstjerner - et levn fra julen.

Skiferpladen fra brylluppets stilleben er meget nem at lave - og kan vel nærmest ikke kategoriseres som en DIY. Bare en enkel og smart teknik til overføring, som jeg har lært hos min male-inspirator; hvis jeg skal overføre skrift eller tegning maler jeg på bagsiden med kridt (hvid er nemmest at få af, men alt efter overflade kan der være behov for at bruge farvet kridt) Herefter skriver jeg oveni teksten fra forsiden - helt som jeg gjorde i gamle dage hos min mormor som samlede carbonpapir med hjem fra kontoret hun gjorde rent på.... ( dét var SÅ hyggeligt, men en helt anden historie....)


Når hele teksten er overført skriver jeg oveni enten med Posca eller, som her, med rettelak. Når det er godt tørt kan emnet tørres over med en hårdt opvredet klud, så kridtstregerne forsvinder og teksten står fint tilbage. Helt ærligt.... jeg ved godt det er lige ud af landevejen - men jeg havde ikke tænkt på at gøre det sådan før, så måske har du heller ikke :-) :-)

Måske har DU lyst til at prøve...

lørdag den 16. marts 2013

Masser af ord og en Lovesong - endnu et stilleben in a box...

Tidligere på ugen viste jeg glimt af det jeg var ved at lave klar til dagens bryllupsfest. Nu er jeg færdig og det står klar i kassen. Der er pakket cellofan om og sat kort på, men inden tog jeg lige et par billeder som jeg kunne vise...


Jeg tog udgangspunkt i det gavekort de skulle have til Idé møbler.Jeg synes et fladt gavekort er noget så uinteressant at give så jeg valgte at købe nyeste skud på Kahler-stammen; den lille vase i Lovesong-serien. Denne er med sangen "All you need is love", og en oplagt bryllupsgave synes jeg. Brudeparret har ikke ønsket den MEN det hedder jo også en ønskeseddel - ikke en bestillingsseddel :-)  (desuden kan den jo altid byttes) Jeg kan selv godt lide at folk gør sig tanker i ft. hvad de synes kunne passe til mig...

Nåhmen...Det var så vasen. Så skulle der være noget i baggrunden. Tænkte jeg... Jeg synes det er sjovt at lege med materialer, overflader, teksturer som der også er gjort her. Jeg havde en skiferplade som jeg også selv har i køkkenet. Fandt tekst på Pinterest jeg synes var passende til bryllup og synes resultatet blev godt.


Jeg havde lyst til der også skulle være noget træ og bla. hos Mette havde jeg set finér til DIY-projekter. To dåser tomatkoncentrat blev forvandlet. I dagens anledning fyldt med ris til at holde lysene. Kortet fra Idemøbler passede ikke ind så det blev klippet mindre og fik ligeledes finér og papir på forsiden. Et H måtte der til for deres lille Huxi - foreløbigt eneste barn.

Til sidst lidt levende i midten; en lille blomst i form af perlehyacinter; ligeledes i dåse (som jeg før har vist) med et lille læderhjerte. (Fik ideen da jeg så Annes smukke billeder sidste weekend) Jeg synes der manglede noget småt/noget lavt og valget faldt på en lille stjerne som også passede fint til papiret på kortet....Et nyt stilleben har set dagens lys - og helt ærligt... det ér da sjovere end bare et gavekort!!

torsdag den 14. marts 2013

Fødselsdag og opstarten på et nyt projekt...

For 11 år siden blev jeg en tidlig nattetime hjulpet af tøjet på vej op i elevatoren.... Ikke noget odiøst i dét; Manden og jeg var ankommet til sygehuset og blev mødt af hjælpende hænder på parkeringspladsen. Manden havde haft åndsnærværelse nok til at ringe derind undervejs, for at lade dem vide "at det her vist nok gik stærkt..." (sælsomt...mens jeg skriver rejser hårene sig på armene! Det er ALTID et mirakel når et nyt lille væsen ser dagens lys)

Der gik 18 min. fra vi landede på parkeringspladsen til Mindste Bukkebruse så dagens lys. Så han fik ret Manden... det GIK stærkt og vi var svært taknemmelige for hjælpen. Ikke mindst da det lille skind var lidt blå og med navlesnor om halsen. Jeg kan huske panikken endnu - og den kæmpe glæde da han skreg!
Sådan har vi hver især vores vigtige historier, med helt specielle følelser og øjeblikke.

Og idag er han så 11. Han håbede på solskin og at Faren kunne være med til at synge og sidde med under gaveoppakning (ikke en selvfølge når man er en del af vinterberedskabet) Han fik både dét og andre ønsker opfyldt - så det var en glad og tilpas fødselar jeg sendte i skole.


Jeg fik lyst at gå ligeså stille igang med et lille projekt jeg har foran mig. En bog købt i genbrug skal ændres og gives videre som en del af en tale. I bogen skal være farver og former, kompositioner og tilfældigt placeret papir og maling. Leg... Delvis vel det, som kaldes art journaling - bortset fra at jeg ikke vil bruge det til at skrive mine tanker på, men istedet diverse citater. Om livet, kærligheden, humoren... Blandt andet.

Jeg greb en stak af mine Gelli Prints og dækkede den første side i bogen. En af mine søde læsere, Inken Marie, fortalte mig på et tidspunkt, da hun havde set mig trykke på bloggen, at hun brugte papiret til at printe sort/hvide billeder på. Kender I det med at tænke; "JAAA! selvfølgelig...Hvorfor har jeg ikke tænkt på det??" Synes det var genialt... Dét har jeg gjort med teksten her; en font jeg godt kan lide, kør igennem printeren og klip ud....

Det er vigtigt for mig at processen med at lave bogen skal være sjov og fri. Ikke tænke for meget. et vil helt sikkert betyde at jeg også ender med sider jeg er knap så glad for. Måske får de en gang gesso. Måske vil jeg lade dem være - fordi sådan er livet jo osse; ikke altsammen lige "skønt eller pænt"

All right..nok filosofi og minder for idag - jeg har vist en kagemand jeg skal have kigget til. Håber solen også skinner, hvor du er.

 PS: Jeg har fået en del forspørgsler på købet af min plade - hvor og hvordan. Da jeg var i USA skulle vi besøge min gl. værtsfamilie. Dvs. jeg havde en adresse jeg kunne få sendt til. Sådan gjorde jeg; bestillte på Gelli Plates hjemmeside. MEN jeg har efterfølgende fundet ud at at jeg kunne have købt i den butikskæde der hedder Dick Blick - en kæde som sælger hobby- og kunstner materialer i hele USA. Dette er altså også en mulighed. Desuden har en anden sød læser, Kirsten, gjort opmærksom på at hun har været i dialog med Gitte fra Hobbyboden, og at hun muligvis vil prøve at få lov til/komme til at forhandle Gelli Plate. Ved ikke hvordan det går med dette... Håber det  var en hjælp :-)

tirsdag den 12. marts 2013

In the making...

Vi er inviteret til bryllup på lørdag. Og jeg glæder mig. Det er rigtig længe siden vi har været til bryllup; dem der "kommer i nærheden af bryllup" har oftest et umiskendeligt skær af kobber. Det er dén "sæson" for os. Ligesom det også er sæson for 40 års fødselsdage :-)


Mén... denne lørdag er det som sagt bryllup. Vores niece skal giftes og jeg har lovet at sørge for en gave. Så jeg kreerer lidt... sager til endnu et lille stilleben - in a box. Og viser helt frem når det er færdigt.

fredag den 8. marts 2013

S som i...

Sidste fredag viste jeg sneak peaks af et (ikke færdigt) billede jeg havde malet på torsdagens kursus. Som jeg skrev skulle der lidt mere til; lidt kant.... Noget kontrast. Det blev lidt for "pænt". Jeg havde hjemmefra en idé at jeg ville lege med lidt tal og bogstaver. Gerne samme font - men forskellig størrelse. (det endte så også i samme farve men forskellig tone)

Dét med størrelsen greb jeg an ved at stemple med mine skumbogstaver (havde udvalgt S, 1 og 3) Kopierede papiret og valgte henholdsvis formindsk (75%) og forstør (160%) Jeg overførte de nye størrelser til mosgummi, klippede ud, prøvede mig lidt frem og endte med det store S, det lille et-tal og beholdt 3-tallet i oprindelig størrelse. S fik én tone, tallene en lysere og som det kan anes, på det lille billede i venstre hjørne, blev kanten malet i en mørkere tone. Jeg synes billedet har nogle gode lag og endte med "at hænge sammen"


Da jeg idag var forbi købmanden og der stod en buket roser i nærmest samme farve, som mit billede derhjemme, ku' jeg ikke se nogen grund til at lade dem stå. Overhovedet. Fandt lidt i gemmerne og synes det ser rigtig fint ud derhenne på hylden nu. Såååee.... JEG er klar til weekend! Er du..?

Og nååehh ja...hvad står S13 egentlig for? Solbjørg  er navnet på Majs søde pige - hende, hvis kjole jeg lod mig inspirere af. Og Springtime fordi kjolen oprindeligt fik mig til at tænke FORÅR! Og 13 er jo lige nu og her. Thats why :-)

torsdag den 7. marts 2013

Patcworkfamilie og vandværker...

Hverdagshygge er fx. når Søsteren INCL. nevø og niece kigger forbi på en fridag. Ikke mindst da, når de medbringer både nybagt tærte og salat til frokosten og alt, alt for lækre fastelavnsboller. Jeg havde godt nok nævnt sidst jeg så et billede af ungernes selv-lavede boller at "næste gang vil Mosteren rigtig gerne smage" - Og Manden min var IKKE sen til at stemme i koret... Men... det var jo ikke fordi jeg lige regnede med de kom susende med en pladefuld. Uhmmm, de var lækre OG al fyld var indeni bollen :-) (Mine flyder nærmeset altid ud - tænk i dén grad at blive overhalet indenom af sin nevø i 2 kl. :-) :-) )


Søsteren havde lagt billet ind på en træklods - eller faktisk to - til et par veninder. Denne til en såkaldt "sammenbragt familie"... Den mangler bare en gang lak. Venter på jeg kan komme til at sprøjte udendørs - og indtil da har den givet lidt kulør ved stearinlysene på vores bord.

Endnu et billede er under opsejling. Ønsket var blå-grønne farver (og hér føler jeg mig jo godt hjemme...)  Desuden sort/hvide "elementer"


I aften skal der arbejdes videre på "forårsbillederne " fra sidste uge og jeg skal påbegynde årets "eksamensopgave". Hvert år får vi en opgave ved slutningen af kurset; sidste år stod der på vores plads et lille hyacintglas med en vintergæk i. "Dét er jeres eksamensopgave..." Sjovt så vidt forskellige måder vi valgte at gribe det an på - og derfor også meget forskellige resultater. (Mit billede fra sidste år kan ses under fanen "fra stafeliet" - det er billedet med de to mænd, karusellen OG udklippede vintergækker på række)

 I år trak vi et ord eller en sætning.... Mit ord var "Vandværker". Tror jeg har en idé - så nu må jeg se om jeg kan få den ned på lærredet.

mandag den 4. marts 2013

Tom Dixon og et stilleben - in a box...

Mandag byder allermest på fastholdelse af sofaen; at sikre at den ikke flytter sig er et tungt hverv. Som jeg har påtaget mig.... Men efter en helt igennem dejlig weekend er der masser at tænke tilbage på. Lørdag fejrede vi gode venner og kærlighed der består; første større "milepæl" set i forhold til bryllupsdage. Jeg havde lyst til selv at finde på, udtænke noget personligt, som jeg synes passede til dem. og fejringen... Valget faldt på en Tom Dixon stage som jeg synes er utrolig smuk i form og udførelse. Og kobbervarianten var da oplagt.


Jeg havde lyst til noget andet end blot "fin indpakning" så jeg gik i tænkeboks efter "småsager" den kunne stå (godt) sammen med og endte med dette lille stilleben. Transformederede en kasse som blev malet sort pånær en del af bagvæggen som blev beklædt med papir fra æske-makeover, som også var geometrisk. Havde en tavle-talebobbel tilovers som blev sat fast med masking-tape. en træklods fik et par omgange gesso og en avisside ligeså. Avissiden blev til et femtal til klodsen (de har tre børn) og tegnet op med en posca tus. Et hjerte måtte der til, men ikke et "pussenusset" et af slagsen; jeg valgte at lave endnu en af Mettes fine læder-hjerte-kæder (hvis du ikke har besøgt siden før så skynd dig - der er SÅ mange lækre DIY sager) Udover at pynte på klodsen kan min søde veninde smykke sig efterfølgende... Jeg lavede endnu et sæt bogstav-terninger, men holdt top og bund fri; det så pænest ud når man kunne se oversiden... En strandvasket gren blev sidste følgeskab... de naturlige materialer passer så flot til kobberet og stagens udtryk synes jeg.

Pakkede hele herligheden ind i cellofan og lavede et par trækugler - ligledes inspireret af et af Mettes juleindlæg. Vi spiste en rigtig lækker brunch i Musikteateret i Holstebro og fik vennerne fejret med manér.


Om aftenen vendte vi tilbage til Musikteateret. Vi havde for LÆNGE siden aftalt med Mandens søskende at lørdag aften skulle bruges dér. I selskab med Andreas Bo - og hans show "Plagiat". Jeg skal love for vi fik lattermusklerne rørt - super aften. Og dag i det hele taget!!!

Så søndag var....stille...En lille tur i hundeskoven blev det til. Det hører efterhånden til sjældenhederne at såvel Mellemste som Største Bukkebruse er hjemme og kan tage med på tur så den Mindste Bukkebruse nød det (ligeså meget som jeg gjorde :-) ) og synes det måtte foreviges med telefonen :-) :-) Venner blev spontant kaldt over til "reste-spisning"; pænt tøj eller andet "stillen an" var strengt forbudt; bare lidt spisning i hyggeligt selskab og så hjem igen, hverdagen var lige om hjørnet. Endnu en dejlig dag - vi er heldige er vi. Og vi skønner virkelig på det - alt det gode...

Nyd endnu en dejlig forårsdag!!

fredag den 1. marts 2013

Fluffy is og en fin kjole...

Da jeg læste med hos Maj den anden dag og så den virkelig FINE kjole hun havde syet til sin datter blev jeg bare rigtig inspireret af de lækre, forårsagtige farver... fik lyst til at ta' fat i dén palet, som bestemt også er "out of my comfortzone". Ender meget ofte med de blå-grønne-toner, eller ihvertfald ikke så pastel-agtige.


Med de farver kunne jeg igen dykke ned i den korale fra min "æske-make-over"  De her er på ingen måde færdige billeder med udsnit af farver, farver, tekstur - billeder på vej. Det var sjovt at have fingrene i en helt anden palet - og i løbet af aftenen stod jeg flere gange med Majs fine kjole i tankerne :-)


Jeg havde samtidig gang i et lidt større lærred som stadig står hos Merete, samme farvevalg... som udgangspunkt, men til dét større billede var jeg bare nødt til at få "noget kant på" - det mindede alt for meget om blød, fluffy is (ikk' fordi der er noget i vejen med is. Overhovedet....) Så jeg dykkede ned i min stak af udklip, fandt noget der kunne bruges - og så må vi se, hvor billedet ender. Og hvor disse to ender...

Det var en aften med fuld skrue på forårs-farverne... TOTAL godt match; vejret udenfor kan helt sikkert klassificeres som forårsvejr. For en halv eller hel dag, eller ditto weekend, det må vi se - men nydes skal det!! Hjælp til D-vitamin-kontoen - Aaahhh.