tirsdag den 10. december 2013

Træer af glas, keramik - og så lige lidt flere...

Jeg skulle lige jule lidt ekstra med min Gelli Plate. Efter at have lavet "stjerne-billeder" kom jeg til at se, at der på opslagstavlen manglede liiiige "et-eller-andet". Kahlers juletræer, ditto af glas - det kaldte på endnu en omgang træer. Men på en anden måde.


Klippe, klippe i en reklame. Træer i 4 forskellige størrelser blev trykt i forskellige farver. Lidt snekrystaller og et ønske om en jul fyldt med glæde. Det eneste jeg er lidt ærgerlig over, er at dét malertape jeg kanter af med ofte trækker noget af papiret med. Ikke synligt når det hænger på tavlen (ej heller, hvis det kommer i en ramme) men lidt ærgerligt. Er der nogen der kender tape som slipper let??

Ha' en dejlig december uge derude....


I link this post to the December Gelli Print Party at Carolyn Dubes blog A Colorful Journey.

English recap: Wanted ekstra trees to go with the ceramic and glass trees on the shelf. Made stencils and masks from junk mail; 4 different types of christmas trees and pulled out my Gelli Plate. Added littele snow flakes and a wish for a christmas filled with Joy.

søndag den 8. december 2013

Engle på rad og række...

Da jeg så den lille engel hos Tina den anden dag tænkte jeg at det var et perfekt "moster-niece-projekt" En lille fod-engel gør sig nu engang bedst i de mindre størrelser - og ikke str.. 47- 48 (selvom Den Største Bukkebruse og jeg kort overvejede hvordan dét ville se ud på juletræet :-) )

Min søde niece var med på ideen - selvom hun lige kort overvejede dét med at få maling på fødderne OG om hendes Mor mon ville blive sur. Jeg lovede hende, at det med garanti ikke ville give sure miner. I første omgang skulle vi bare lige lave to; en til mor og en til far. Og så én mere. Til Mosteren som jo osse gerne ville have én at hænge på træet. Men så var der jo osse Mormor og Morfar. Og Bedste. Og Bedstefar. "Oooggøøhh.... så syn´s jeg det er lige meget med faster Anne...." Det kræver vist ikke den store doktorgrad at regne ud at vi selvfølgelig OSSE skulle lave en til Anne.


Vi hjalp hinanden med at blande akryl i de farver Cille valgte og malede fusserne i "kjolefarve" og "hud" og trykte på akvarelpapir. Jeg tegnede, vinger, arme & ben, Cille malede med Caran d'ache. Herefter fik vi i fællesskab malet vingerne med guld og lavet små detaljer - lige som hun gerne ville have det. (Dog tror jeg at de lilla engle skal have detaljer med en hvid pen istedet for den sorte som ikke ses så tydeligt)


Bagpå englene blev årstallet skrevet.Det var sådan en hyggelig formiddag og jeg synes simpelthen de blev SÅ fine. Jeg vil glæde mig til at tage min frem og tænke på dengang Cille var lille. (Jeg kan faktisk rigtig godt lide tema-juletræer MEN jeg kan allerbedst lide de mange forskellige historier vores træ rummer. I al sin forskellighed. Jeg viste noget af det frem sidste år hér)

Rigtig glædelig 2. søndag i adventtil alle.

tirsdag den 3. december 2013

"Flydende Callebaut" - hygge på chokoladefabrikken...

Nogen er ikke til "det skal være som det plejer" andre er meget traditionsbundne. Faktisk synes jeg ikke det ene udelukker det andet, forstået på den måde at jeg er glad for traditioner, men ikke at man bare deltager hovedløst i det ene arrangement efter det andet "bare fordi det plejer vi".

I weekenden var jeg afsted til dét, som er en nyere tradition for mig. Et par timer på en gammel gård med en længe indrettet til..... frembringelse af lækker, lækker fyldt chokolade. Uuuhhh - uuuhhh - uuuhhhmmmm!!! Ved Kalø vig og flere timers kørsel herfra  - men hele køreturen værd.


Vi taler virkelig skøn kvalitetschokolade (Belgisk chokolade fra Barry-Callebaut ), alle mulig lækker slags fyld; bla. lakrids, mint, nougat, skildpadde, pistachie, romcreme og, og,,, og ditto smagfulde toppings. Derudover marcipan, Amarena kirsebær, syltet appelsin, fransk nougat osv. som også kunne overtrækkes. To en halv times intens producering - og heldigvis understreger Leif og Vibeke at det er meget vigtigt at smage på sagerne undervejs. Hvilket vi jo IKKE er kede af - mums.


For mig er dette en super hyggelig tradition - som min søster har startet. Som regel deltager min mor, min søster, en af mine fætre - "som den faste gruppe", og så er det lidt forskelligt, hvem de forskellige ellers har med. Ekstra hyggeligt har det være de sidste tre gange at også én af Bukkebruserne har været med. Denne gang var det den mindste Bukkebruse som deltog. For første gang. Og hold op, hvor han glædede sig!!!! Og herligt er det jo også at med de mange fine forme kan man frembringe flotte kreationer - uanset alder....


Og sikke det var hyggeligt. Og sikke vi fik lavet.... Ikke mindre end 2,9 kg. Joooohhh, men mindre kunne åbenbart ikke gøre det :-) Lader til vi har en værtindegave eller to på lager. Og på dén måde blev dec. så skudt igang. Med et helt bevidst valg om at deltage i en hyggelig tradition.